FIP túlélők - Boldizsár

Boldizsár öt éves kandúr cica, a gazdi meséli történetét:

Boldizsár 4 éves volt, amikor kiderült nála a halálos betegség. Most február 14-én Valentin napon volt kereken 1 éve, hogy megkapta a legelső oltást. A betegség kiderülése előtt sokat jártunk orvoshoz, mert lázas lett. Emellett étvágytalan, csapzott, fáradékony volt.

Boldizsár egy barnás-vöröses cirmos, már-már vadmacskára emlékeztető bundával, hámot viselve a szabadban néz valamit hatalmas szemekkel.

Rengeteget feküdt a földön is. Elkezdtük a kezelést és reménykedtünk benne, hogy meg tudjuk menteni. Minden nap hordtuk, orvoshoz napi 2 injekciót kapott. 84 napig kapta a kezelést, de már a 40. napon teljesen felszívódott neki a folyadék a hasüregből. A biztonság kedvéért végig csináltuk a kezelést. Aztán jött a 90 napos türelmi időszak, és egyre jobban lett, elkezdtük visszakapni a régi Boldizsárt. Játszott, evett, ivott.

Az eredményei pedig egyre és egyre jobbak lettek. Azóta Boldizsár éli a mindennapi szobacicák életét, sokat játszunk, eszik, napközben rengeteget alszik, éjszaka pedig azzal mulatja az idejét, hogy a nyávogásával és ajtókaparással kelti gazdáit.