FIP túlélők - Luca

Luca története:

2020. Február 15-én hoztuk el Lucát egy állatmenhelyről, kb. másfél éves volt.

Luca fekete cica, sárga szemei vannak és egyenesen a kamerába néz a képen okos tekintetével.

Nagyon cuki, bújós cica volt akkor is, de azért elvittük állatorvoshoz,hogy tudjuk minden rendben van-e vele. A doki megállapította,hogy lázas, és lázcsillapítót, antibiotikumot kapott. Ekkor teljesen meglepődtünk,mert olyan energetikus lett és játékos! De a láza folyton visszatért, jött a levertség, egy idő után már csak elnyúltan feküdt, amíg újra nem kapott gyógyszert...

A szőre is korpás volt ekkor még, meg olyan kis csapzott 😢 Egy másik rendelőben csináltak FIV/FELV tesztet, ami negatív lett. A FIP gyanúja felmerült, ekkor már a pocakja is megnőtt. Aztán elvittük egy másik, orvoshoz,aki az egyik legjobb. Ő mondta,hogy amennyire ki lehet mondani a betegséget ez FIP.

Kapott naponta infúziót , gyógyszereket. Ennyit tudott tenni. De ami a legfontosabb,h tőle kaptunk információt,hogy van ez a szer, és hogy ha belevágunk, akkor kihez lehet fordulni. Sok nagyon segítőkész emberrel találkoztam ekkoriban.

Elkezdtük szúrni, már az első nap jobb lett a közérzete, játszott. A 9.napra teljesen lement a hasa, utána elkezdett a súlya is gyarapodni. Innentől kezdve már csak a rémes szúris estéket kellett kibírni 😄.