FIP túlélők - Mézi

Mézi történetét Noémi osztotta meg velünk:

Mézit 2019. év végén fogadtuk örökbe. Öt testvér közül ő tetszett meg. Kidobták őket egy hetes korukban egy dobozba, egy temetőbe. Kiskora óta hullámzó volt az egészsége. Hol hasmenés, hol láz. A helyi orvos tünetileg mindig kezelte, utána jól volt pár hétig. 2020. júniusában olyan furcsa volt. Hetekig tartó levertség, étvágytalanság. Mézike ivarérett is lett közben. Majd észrevettük, hogy nő a hasa. Nem tudtuk mi ez. Közben akitől örökbe fogadtuk elmondta, hogy Mézi összes testvére halott már, kettő közülük FIP-es volt. Nem igazán ismertem ezt a betegséget. Elvittük az orvoshoz, diagnosztizálás megtörtént (ultrahang, hasi folyadék vétel, Elisa gyorsteszt). Nedves FIP, FelV+. Az orvos "eltemette", mi elsirattuk.

Mézi egy mézszínű cirmos cica. A beteg képén óriási kitelt has látszik felülről nézve. A gyógyult képen kedvesen néz a kamerába, hatalmas szemekkel, gyönyörű bundával.

Azonnal nyomozásba kezdtem, van-e remény a gyógyulásra. Beléptem egy magyar csoportba, ahol olvastam, hogy vannak cicák akik meggyógyultak egy bizonyos injekció kúrától. Felvettem a kapcsolatot a megfelelő emberekkel, majd mikor közölték a kezelés árát, azonnal a fejem ráztam, hogy mi ezt biztosan nem tudjuk megfizetni.

Majd Mézike jelet adott. Hirtelen elkezdett enni, újra játszott. És akkor összenéztünk a férjemmel, hogy igenis adnunk kell egy esélyt ennek a kezelésnek. Lebontottam, hogy a kezelés naponta mennyibe kerülne, és arra jutottunk, hogy ez még belefér. Lemondtunk mindenről, hogy neki megvegyük részletekbe a gyógyszert. 10-20 napra vettük meg egyszerre, közben havonta jártunk orvoshoz vérvételre, ultrahangra.

A hasa a 10. napra teljesen visszament, 1 kg folyadék ment le róla.

A kezelést, befejeztük a megfigyelési időszak 84. napja 2020. december elsején lejárt. Mézike meggyógyult! Azóta is jól van, már az ivartalanításon is túl vagyunk. ❤️