FIP túlélők - Romeo

Romeo a száraz FIP-et győzte le sikerrel. Gazdijától az alábbi történetet kaptuk:

Rómeó 6 éves volt, amikor kialakult nála a száraz FIP. Bár étvágya viszonylag jó volt, mégis vészesen fogyott és levert, bágyadt, passzív volt. 2020. január 13-án vittem orvoshoz, de előtte már hetekkel nem volt az igazi. Először megpróbáltam felhízlalni, tápot váltottam… Igazából szerintem féltem is a diagnózistól.

Romeo egy hosszú szőrű, kék szemű, sziámi színezetű kandúr. Az orra rózsaszín, bundája javarészt fehéres-capuccinos színű, de az arcán sötétebb.

Valahol belül ereztem, hisz 2018-ban elvesztettem a Birmanomat szintén száraz FIP-ben és hasonlóak voltak a tünetek. A száraz FIP-et lehetetlen 100 %-ra diagnosztizálni. Csak boncolás után lehet biztosra. Klinikai tünetek és labor alapján mondanak ítéletet. Volt meg másik 2 betegség is esélyes, de egyik sem volt jobb kimenetelű. En viszont tudtam, éreztem, hogy ez FIP. Tudtam a kezelésről is, de Angliában élünk, ahol még drágább a kezelés és egyedülálló szülőként nem engedhettem meg magamnak bármennyire szerettem volna. Rómeónak elkezdtünk napi szteroidot adni és vitaminokat.

Tudtuk, hogy az csak időhúzás. Aztán többen próbáltak rábeszélni az adománygyűjtésre. Nagyon távol állt tőlem, sosem csináltam még ilyesmit. 1.5 hónapba telt kb. mire rászántam magam. Nem hagyott nyugodni a dolog, nem tudtam harc nélkül elengedni. Álmomban sem gondoltam volna, hogy az egész kezelésre befolyik a pénz. Úgy voltam vele, biztos lesz pár hétre elegendő és remélem, valami csoda történik és az is elég lesz, de legalább nyerünk egy kis időt vele. A rengeteg jólelkű cicabarátnak köszönhetően sikeresen befejeztük a 105 nap injekciót. 3 héttel ki kellett tolni a kezelést, mert egy érték nem volt megfelelő. Rómeó 2020 szeptembere óta hivatalosan is gyógyult és sosem volt jobban! Lassan kezdett el javulni a GS-től, 1-2 hét is kellett, hogy bármi változást lássak, de onnan nem volt megállás. Egymagam adtam be neki 105 injekciót (illetve többet, hisz volt mikor nem sikerült elsőre...). Szerencsém van vele, egy áldott kedves, nyugodt cica. Sosem bántana. Rómeó azóta 7 éves lett! 😉 Van Facebook oldala, ha követni szeretnetek. Igaz mostanában nem volt aktiv.

Rómeó oldala