FIP túlélők - Shanti

Shanti hatalmas küzdelmen van túl. Ő egy különleges cica, tulajdonképpen neki és gazdájának, Diának köszönhetjük, hogy lett ez a honlap és két másik cica (Letti és Viktor) is gyógyulhatott. Shanti törte az utat előttünk! Dia meséli a történetét:

Itt ülök a kanapén és nézem, ahogy Shanti, a tesója és kutyatesója játszanak, rosszalkodnak. Nézem az én kiegyensúlyozott, egészséges, kedves kis foltos testű cicuskámat. Na ez sajnos nem mindig volt így. A mi történetünk hasonlóképpen kezdődött, mint mindenkié, de mégis kicsit másként. Másfél hete voltak nálam a testvérével, amikor valami kezdett nagyon furcsa lenni. Az én kis gyönyörű foltos testű, kedves kiscicám kezdett elbujkálni, bágyadtan mozgolódni, szinte csak totyogni.

Shanti egy szépséges, calico macskalány, huncut tekintettel.

Enni eszegetett, de nem vitte túlzásba. Egyik nap nagyon rossz érzésem volt és elmentünk a dokihoz. Azonnal ment hátra vérvételre, 40,3 fokos lázzal nem is vártunk tovább, infúzióra kötötték. Miközben vártuk a labor eredményét, megvizsgálták a tesót is, Shabat, de nála semmit sem találtak, hála a jó égnek. Shantinak végül láttuk, hogy jó nagy pocija is lett, de ekkor még inkább csak féregre gyanakodtunk, így a biztonság kedvéért mindenki kapott egy kis féreghajtót. Pár nap infúziósás és antibiotikum következett. Aztán harmadik napon bekövetkezett, amiről addig hallani sem hallottam és így számítani sem számítottam rá, a 3 betűs “halálos” vírus támadta meg a kis szervezetét, 4 hónaposan. Ultrahang is bizonyította, hogy tele van a pocija folyadékkal és gyorsan el kell kezdeni a kezelést, mert máshogy nem lesz esélye. Akkor kaptunk egy kontaktot, hogy kit keressünk gyógyszerrel kapcsolatban. Még nem akartam elhinni, hogy tényleg ebben vagyunk benne, azt hittem, hogy ez csak egy tévedés és még pár napig csak a vitaminok, antibiotikum hatására bíztam magunkat. Majd egy napon a doki azt mondta, hogy ez nem fog működni, tényleg FIP a probléma és, ha nem kezdjük el a kezelést, nem lesz esélye.

Hazajöttünk, leültem a kis állatkáimmal és a sok sírás, bőgés közepette meghallottam a szívemből jövő döntést. El kell kezdenünk ezt a harcot megvívni, mert ő élni akar. Sokszor nagyon sajnáltam és feladtam volna, mert fecskendővel is kellett etetni, nem volt széklet, állandóan bújt és aludt. Ezen túltettem magam és helyette is erős lettem. Felkerestem a kontaktot és elindultunk az úton, amit nem tudtam volna elkezdeni a sok ember nélkül, akik utaltak nekünk, segítettek kedves szavakkal, bárhogyan. 84 napon keresztül mindennapos szurizások, immunerősítés, vizsgálatok. Nem volt a kedvenc időszaka senkinek az biztos, de végig csináltuk.

Az első szuri után máris érezhető és látható volt a különbség, elkezdett rosszalkodni, magaslati pontokra ugrálni, jatszani a tesójával megint, az étvágya is akkorra lett, hogy mást se lehetett látni szinte, csakhogy eszik. Elkezdett kivirágozni, felnőni, igazi cicává válni. Azt mondják, hogy ilyenkor nem jellemző a tüzelés és a hormonális változás ebbe az irányba, nos nálunk megtörtént. Sikerült a kezelés alatt 3 alkalommal is tüzelnie. Nagyon nehéz napok voltak ezek, de a doki szerint ez egy nagyon jó jel, hiszen működik a szervezete, immunrendszere. Az egész kezelés alatt 1 kis seb alakult ki a hátán a szuriktól, ami gyönyörűen begyógyult idővel. A kezelése végére már szinte megtriplázta a súlyát is, hiszen épphogy 1 kgval kezdtük és ma itt ülünk a megfigyelési időszaka után és már 3 kg felett járkál a testsúlya. Masszív, életerős, energikus cicalány ő. A kezelés után megkezdett 84 napos megfigyelési időszak teljesen zökkenőmentesen és tünetmentesen zajlott. Eljött a megfigyelési időszak vége, elmentünk az utolsó labor és UH vizsgálatra és a legcsodálatosabb szavak hagyták el a dokink száját: MEGGYÓGYULT, igazi túlélő és harcos, aki megnyerte ezt a nemcsak csatát, de harcot. Legyőztük a FIP-et, mert a hit, a szeretet, az összefogás és a kellő bizalom egymásban, magunkban és a megfelelő ellátás és gyógyszerek meghozták az együttes hatásukat és csodát tettek! ♥️🙏🏽

Shanti útja nem kezdődött egyszerűen és egy ideig nem is úgy folytatódott, de megérkezett, újjászületett és egy csodás élet áll előtte, mint ahogy előttem is vele és a 2 másik gyönyörűségemmel!