FIP túlélők - Vilmos

Vilmos történetét Anita meséli:

Vili menetett cica. Piciként került ide a tesókkal, mamával. Negatív (FIV/FeLV) tesztes mama, sőt külön még az egyik tesó is le lett tesztelve, szintén negatív. 2020 novemberben volt egy-két náthás cicám, így amikor Vili is kicsit kedvetlen lett - bár nem volt semmilyen náthát tünet - arra gondoltam, hogy elkaphatta. Lázas volt, semmi más tünet. Viszont a láz nem múlt el a lázcsillapítók hatására sem. Igazából lázcsillapító mellett volt majdnem 40 fokos láza.

Vilmos egy szürkés-barna, cirmos kandúr. A beteg képén az arcán látszik, hogy elesett és sovány. A gyógyult képen kikerekedett az arca, a tekintete érdeklődő, vidám.

Persze doki, vizsgálat vérkép és azonnali ultrahang. És jött a döbbenet: már volt egy kis folyadék a hasában, amiből mintavétel után kicsapódott a fehérje. Innen már nem volt túl sok lehetőség. Ez volt egy hétfői napon - november 24 - és én - miután jól kibőgtem magam a kocsiban - hazajöttem és azonnal nekiláttam a neten kutatni, hogy mik a lehetőségek. Másnap már be is adtam az első szurit. Ekkor még kapta a lázcsillapítót is, de azt már a harmadik nap után elhagytuk.

Innen szerencsére elég problémamentes volt az út, csak az oltásokkal küzdöttem, mert nagyon nem szerette, és ezt kifejezésre is juttatta. Kezelés alatt is voltunk persze vérvételen és ultrahangon. Már nem volt folyadék a hasában és egészen jól nőtt és hízott. Most letelt a megfigyelési időszak is, és a vérképe egészen jó (a biokémia 100 %-os). Mivel közben igencsak megnőtt lassan jöhet az ivartalnítás, amit kicsit rendhagyóan fogok csinlni, mert nem fogom őt otthagyni a dokimnál egy percre sem. Szerencsére folyamatosan segítettek és tudják, hogy mi a helyzet így Vilmos max egy órát fog ott tölteni a rendelőben, amit én megvárhatok. Nagyon szerencsések vagyunk - a helyzet ellenére - hogy olyan orvoshoz járok, aki gondolt a FIP-re, mint lehetséges diagnózisra, és nem kellett heteket várnunk rá, hogy valaki kimondja. Így lehetett ez a történet is happy end ☺